Kip piri-piri

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Oranje paprika – 1 stuk
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Citroen – half stuk
  • Basilicum – 1 handje
  • Gele rijst – 150 gram
  • Kippendijen – 2 stuks
  • Pancetta – 50 gram
  • Worcestersaus – 1 el

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Pluk de basilicum en snijd fijn. Snijd de paprika’s in reepjes. Haal de kippendijen uit de verpakking en besprek met peper en zout. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kip op hoog vuur aan beide kanten bruin. Haal de kip uit de pan en rol de pancetta om de kip heen. Leg de kip met pancetta nu in een braadslee.

3) Doe de knoflook, rode ui, rode peper, paprikapoeder, worcestersaus, 2 eetlepels water, de helft van de basilicum, het sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en meng tot een gladde saus (piri-piri saus).

4) Verdeel de saus over de braadslee en verdeel de paprika’s ook over de braadslee. Zet het geheel voor 20 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

5) Doe ondertussen de gele rijst in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af.

6) Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de kip piri-piri. Garneer met de overige basilicum.