Bietenwrap met runderrookvlees

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode bieten – 250 gram 
  • Spinazie– 100 gram 
  • Koriander – 1 handje 
  • Pijnboompitten – 1 handje 
  • Runderrookvlees– 100 gram 
  • Parmezaanse kaas – 45 gram 
  • Eieren – 2 stuks 
  • Citroensap – 2 tl 

In huis:

  • Tarwebloem – 100 gram 
  • Mayonaise – 2 el 
  • Olijfolie – 4 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

1) Snijd de bieten in grove stukken. Pluk de koriander. 

2) Doe de bieten, samen met de tarwebloem, de eieren en 250 milliliter water in een kom en mix door elkaar tot beslag. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en verdeel een soeplepel bietenbeslag over de pan. Bak de bietenwrap aan beide kanten bruin. Herhaal dit totdat al het beslag op is. 

3) Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten. 

4) Doe 2 eetlepels mayonaise, 2 theelepels citroensap en peper en zout in een kom en meng door elkaar. 

5) Verdeel de bietenwraps over de borden en beleg met de citroen-mayonaise, runderrookvlees, spinazie, parmezaanse kaaspijnboompitten en koriander. Rol de bietenwrap op en geniet ervan.