Schelvis en chorizo in tomatensaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Tijm – 1 handje
  • Ciabatta – half brood
  • Chorizo – 100 gram
  • Schelvis – 2 moten
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

1) Pel snipper de knoflook en ui. Was de cherrytomaten.  

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de tomatenblokjes en de helft van de tijm aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel enkele minuten koken.  

3) Pak een ovenschaal en giet hier het tomatenmengsel in. Verdeel hier vervolgens de schelvis, chorizo en cherry tomaten over. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Leg na 8 minuten de ciabatta ook in de oven en bak deze in 7 minuten af. 

4) Verdeel de schelvis en chorizo in tomatensaus over de borden en garneer met de overgebleven tij. Serveer het ciabatta brood erbij