Pad thai met garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Taugé – 125 gram
  • Sugarsnaps – 200 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Limoen – 1 stuk
  • Koriander – 1 handje
  • Noedels – 300 gram
  • Garnalen – 100 gram
  • Vissaus – 1 el
  • Sojasaus – 2 el
  • Bruine bastard suiker – 1 el

In huis:

  • Water – 50 ml
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Doe de garnalen samen met de sojasaus in een kom. Laat het geheel 15 minuten marineren in de koelkast.

2) Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de limoen doormidden en snijd 1 van de 2 helften in partjes. Pluk de koriander.

3) Verhit 25 ml water in een pannetje en voeg de bruine bastard suiker hieraan toe. Roer totdat de suiker is gesmolten en voeg de vissaus, het sap van een halve limoen en de stukjes rode peper toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de sugar snaps en taugé toe en bak nog enkele minuten mee.

5) Doe ondertussen de noedels in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en voeg de saus, groenten en peper en zout naar keuze toe.

6) Verdeel de pad thai over de borden en garneer met koriander en gebakken uitjes en serveer met de limoen partjes.