Sushi van bloemkoolrijst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkoolrijst – 400 gram
  • Champignons – 125 gram
  • Rode paprika – half stuk
  • Komkommer – half stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Wasabibollen – 1 handje
  • Sesamolie – 1 el
  • Nori – 5 vellen
  • Sojasaus – naar keuze

In huis:

  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

1) Snijd de champignons, rode paprika, komkommer en avocado in lange repen. Snijd de wasabibollen klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de bloemkoolrijst heel kort aan. Breng de bloemkoolrijst op smaak met de sesamolie en peper en zout.

3) Leg een norivel op een werkblad met de glanzende kant naar beneden. Bekleed het norivel met een laag bloemkoolrijst en verdeel hier champignons, paprika, komkommer en avocado over. Verdeel hier vervolgens wasabibollen overheen en rol het geheel op tot een sushirol. Herhaal dit proces totdat alle norivellen op zijn. Tip: als de rol niet goed dichtplakt, maak het uiteinde dan nat met een klein beetje water.

4) Snijd de sushirol in stukjes en serveer met de sojasaus.