Sticky chicken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk
  • Bosui – 2 stuks
  • Limoen – 1 stuk
  • Pandan rijst – 150 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Sojasaus – 10 el
  • Donkere bastard suiker – 4 el
  • Sambal – 2 tl
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Gebakken uitjes – 1 handje

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

1) Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken en snijd de bosuitjes klein.

2) Snijd de kip in blokjes en doe dit samen met de sojasaus, bruine suiker en sambal in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Verhit een koekenpan en voeg hier de gemarineerde kip aan toe. Laat de kip ongeveer 15 minuten sudderen. De kip is klaar als het soja-suiker mengsel plakkerig is geworden.

3) Weeg 150 gram rjist af en doe dit samen met de kokosmelk in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur onder de deksel koken.

4) Verdeel de lange komkommer plakken over de borden. Verdeel hier vervolgens de kokosrijst over, gevolgd door de sticky chicken. Garneer het bord met de bosuitjes, gebakken uitjes en limoen.