Hutspot met worst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Hutspot groenten – 500 gram
  • Aardappelen – 350 gram
  • Walnoten – 1 handje
  • Worst – 2 stuks
  • Zongedroogde tomaat – 75 gram
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Boter
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken.

2) Voeg de aardappelen en de hutspot groenten toe aan de pan met kokend water. Voeg daar de bouillon aan toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

3) Smelt ondertussen in een koekenpan een flinke klont boter en bak de braadworst rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de worst op een laag vuurtje in 15 minuten gaar.

4) Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

5) Giet de aardappelen en hutspot groenten af en stamp dit vervolgens met een klontje boter tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

6) Verdeel de stamppot en braadworst over de borden. Verdeel vervolgens de reepjes zongedroogde tomaat en pecannoten hier overheen.