Rode linzensoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Wortelen – 2 stuks
  • Kurkuma – 1 tl
  • Komijn – 1 tl
  • Linzen – 160 gram
  • Groentebouillon blokje – half stuk
  • Tomatenblokjes – 200 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Zout en peper – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 ml water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein en snijd de wortel in stukken. Laat de linzen uitlekken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper en wortelen toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de linzen, tomatenblokjes, kurkuma, komijn en peper en zout naar keuze toe.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg dit bij rest en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4) Haal de pan van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de borden.