Macaroni ovenschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Tomaat – 2 stuks
  • Basilicum – 1 handje
  • Bleekselderij – 2 stengels
  • Macaroni – 150 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Mozzarella – 1 bol
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 200 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de tomaten en bleekselderij en snijd in stukken. Snijd de kipfilet in blokjes. Pluk de basilicum en snijd klein. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.

2) Verhit 1 eetlepel scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de kipfilet aan toe en bak rondom bruin. Voeg hier vervolgens de tomaat en bleekselderij aan toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de tomatenpuree door, gevolgd door de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en de helft van de basilicum kruiden en laat het geheel eventjes sudderen.

3) Doe ondertussen de macaroni in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de macaroni af en voeg bij de tomatensaus. Roer goed door elkaar.

4) Doe het geheel in een ovenschaal en bekleed met de plakken mozzarella. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is. Garneer de ovenschaal met de overgebleven basilicum.