Groene shakshuka

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aspergebroccoli – 200 gram
  • Tuinerwten – 200 gram
  • Munt – 1 handje
  • Courgette – 1 stuk
  • Spinazie – 200 gram
  • Hüttenkäse – 200 gram
  • Eieren – 4 stuks

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was en rasp (of snijd) de courgettes in de lengte zodat er lange courgette slierten (courgetti) ontstaan. Snijd de munt fijn.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de aspergebroccoli, tuinerwten, courgette, spinazie en de helft van de munt toe en roer het geheel goed door elkaar.

3) Maak kuiltjes in de groente. Breek de eieren en laat ze in de kuiltjes lopen. Doe dit voorzichtig, zodat de dooiers niet kapot gaan. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.

4) Doe de hüttenkäse bij de shaksuka en verwarm even mee. Breng de shaksuka op smaak met peper en zout en garneer met de overgebleven munt.