Groene aspergesoep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Groene asperges – 350 gram
- Croutons – 2 handjes
- Kookroom – 50 ml
- Groentebouillon – half blokje
In huis:
- Knoflook
- Ui
- Olijfolie
- Peper en zout
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de groene asperges in stukken.
2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de groene asperges toe en bak enkele minuten mee.
3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de asperges, en voeg hier vervolgens peper en zout aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.
4) Haal de pan van het vuur. Voeg de room toe en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de croutons.
In t recept wordt er over bloemkool gesproken. Dat moeten groene asperges zijn. 😉
Hi Mariska, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het aangepast!