Bloemkoolnasi

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Bloemkoolrijst – 400 gram
  • Gemalen komijnzaad – 2 tl
  • Salade ui – 2 stengels
  • Paprika – 1 stuk
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Melk – 100 ml
  • Eieren – 2 stuks
  • Ketjap manis – 5 el
  • Pindakaas – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de salade ui in dunne ringen. Was de paprika en snijd in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

2) Meng de kipfiletblokjes met 2 eetlepels ketjap en laat voor 10 minuten rusten in de koelkast.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de helft van de rode peper en kipfilet stukjes toe en bak gaar. Voeg vervolgens de paprika toe, gevolgd door de bloemkoolrijst. Verwarm het geheel en breng het geheel op smaak met 2 theelepels komijnzaad, 2 eetlepels ketjap manis en peper en zout naar keuze.

3) Doe ondertussen de eieren in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd in plakjes.

4) Doe ondertussen ook de 2 eetlepels pindakaas samen met 2 eetlepel ketjap manis, 100 milliliter melk en de andere helft van de rode peper in een klein steelpannetje en laat dit circa 5 minuten inkoken, totdat je satésaus hebt.

5)Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Verdeel hier vervolgens de gesneden salade ui ringen over, gevolgd door de eieren. Serveer het geheel samen met de satésaus.