Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram
  • Dille – 2 handjes
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Komkommer – half stuk
  • Citroen – half stuk
  • Bladerdeeg – 4 plakjes
  • Zalm – 160 gram
  • Zuivelspread – 50 gram
  • Ei – 1 stuk

In huis:

  • Knoflook
  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Leg de bladerdeeg plakken uit over het werkblad en laat ontdooien.

2) Pers de knoflook en versnipper de rode ui. Was de cherrytomaten en halveer. Was de komkommer en snijd in halve maantjes. Hak de dille in kleine stukjes.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de helft van de rode ui aan. Voeg de spinazie toe en bak enkele minuten mee.

4) Doe de zuivelspread samen met het sap van een kwart limoen, 1 handje dille en peper en zout in een kom en meng goed door elkaar.

5) Rol de bladerdeeg plakken iets uit. Verdeel de helft van de zalm over het 1 plak bladerdeeg. Verdeel hier vervolgens de helft van het zuivelspread mengsel over, gevolgd door de helft van de spinazie. Leg hier een andere plak bladerdeeg overheen en druk de randen aan. Herhaal dit proces nogmaals, zodat je twee zalm pakketjes hebt. Klop vervolgens een ei los en verdeel het ei over het pakketje. Bak de zalm pakketjes in 30 minuten gaar in de oven.

6) Doe ondertussen de cherrytomaten, komkommer, 1 handje dille, sap van een kwart citroen, peper en zout in een kom en meng door elkaar.

7) Haal de bladerdeeg pakketjes uit de oven en serveer samen met de tomaat-komkommer salade.