Mexicaanse tortilla met bonen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – half stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Tortilla (corn & wheat) – 4 stuks
  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Mexicaanse bonenschotel – 200 gram

In huis:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Snijd roosjes van de bloemkool. Was de tomaten, verwijder het binnenste gedeelte en snijd in stukjes. Pel de avocado en snijd in stukken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de bloemkool bruin.

3) Verdeel de tortilla’s over 4 kommetjes. Zet de kommetjes gedurende 5 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

4) Haal de kommetjes uit de oven en verdeel de mexicaanse bonenschotel over de kommetjes. Zet de kommetjes nogmaals 5 minuten in de oven.

5) Verdeel vervolgens de bloemkool, tomaat en avocado over de kommetjes. Garneer met de geraspte kaas en smullen maar.