Groene mihoen curry

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 2 stuks
  • Doperwten – 160 gram
  • Spinazie – 200 gram
  • Limoen – half stuk
  • Mihoen – 125 gram
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Groene curry pasta – 1 el
  • Gebakken uitjes – 1 handje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Was de wortelen en snijd in plakjes.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de wortelen aan toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de groene curry pasta toe en roer door elkaar. Voeg daarna het sap van een halve limoen en de kokosmelk toe aan de wokpan en laat het geheel 10 minuten koken.

3) Voeg als laatste de spinazie en de doperwten toe. De curry is klaar als de spinazie en doperwten goed warm zijn.

4) Doe de mihoen bij de pan met het inmiddels kokende water en kook in 2 minuten gaar.

5) Verdeel de mihoen over de borden, gevolgd door de curry. Garneer de curry met de gebakken uitjes.