Gnocchi in tomatensaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paprika – 1 stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Basilicum – 1 handje
  • Provençaalse kruiden – 1 tl
  • Gnocchi – 250 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Tomatenblokjes – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken. Snijd de paprika in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de paprika toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, provençaalse kruiden en peper en zout naar keuze aan toe en verwarm dit.

3) Pak een ovenschaal en verdeel gnocchi hierover, gevolgd door de groente in tomatensaus. Verdeel vervolgens de tomaten en mozzarella over de schaal en zet het geheel 20 minuten in de oven.

4) Haal de schaal uit de oven en garneer met de basilicum.