Courgetterolletjes met parmaham

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Spinazie – 200 gram
  • Tomaten – 1 stuk
  • Oregano – 1 tl
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Parmaham – 90 gram
  • Geitenkaas – 75 gram
  • Tomatenblokjes – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de courgette met een kaasschaaf in lange plakken. Verwijder het middelste gedeelte uit de tomaat en snijd de buitenkant in kleine stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgetteplakken om en om.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten, tomatenblokjes en geitenkaas toe en verwarm. Breng op smaak met de oregano en peper en zout naar keuze.

4) Rooster de pijnboompitten in een pan.

5) Leg de courgetteplakken uit op een werkblad. Leg op elke courgetteplak een plak parmaham, gevolgd door het geitenkaas-tomaatmengsel. Rol de gevulde courgetteplakken op en garneer met de geroosterde pijnboompitten.