Spaghetti met pistachenoten-pesto en zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Courgette – half stuk
  • Spaghetti – 150 gram
  • Pistachenoten – 150 gram
  • Zalmfilet – 170 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook. Pluk de basilicum. Was de courgette en snijd in halve maantjes. Pel de pistachenoten. Snijd de zalm in stukken.

2) Doe de spaghetti in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3) Doe de knoflook, basilicum, de helft van de pistachenoten, 4 eetlepels olijfolie en peper en zout naar keuze in een keukenmachine en meng tot een pesto.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgettes.

5) Giet de spaghetti af. Voeg de spaghetti bij de courgettes en roer hier vervolgens de pistachenoten-pesto en zalm doorheen. Verwarm nog enkele minuten.

6) Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overgebleven pistachenoten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.