Rode bietenrisotto

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode bieten (gekookt) – 500 gram
  • Rucola – 2 handjes
  • Peterselie – 1 handje
  • Risottorijst – 150 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Witte wijn – 100 ml
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Haal de rode biet uit de verpakking en snijd in stukken. Bewaar het vocht uit de verpakking om later bij de risotto te voegen.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel om, totdat een mooie glans heeft. Blus de risottorijst af met de witte wijn en voeg vervolgens het vocht van de rode biet en de helft van de gesneden bieten toe.

3) Voeg aan de pan met het inmiddels kokende water de groentebouillon toe en roer door elkaar. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe aan de risotto. Blijf roeren en zorg er steeds voor dat al het vocht is opgenomen voordat je extra vocht toevoegt. Ga door totdat je alle groentebouillon hebt toegevoegd.

4) Voeg de helft van de parmezaanse kaas aan de risotto toe en laat dit door de risotto smelten. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

5) Verdeel de rucola over de borden en verdeel hier vervolgens de rode bieten risotto over. Garneer de risotto met de overgebleven rode biet, parmezaanse kaas en peterselie.