Mac and cheese

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Nootmuskaat – 2 tl
  • Macaroni – 150 gram
  • Paneermeel – 5 el
  • Beenham reepjes – 150 gram
  • Volle melk – 250 ml
  • Parmezaanse kaas – 25 gram
  • Geraspte kaas – 50 gram

In huis:

  • Bloem
  • Boter
  • Ketchup
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Verhit een flinke klont boter in een pannetje. Voeg hier vervolgens 1 eetlepel bloem aan toe en roer goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de volle melk aan toe en roer het mengsel totdat het glad en gebonden is. Laat het mengsel enkele minuten inkoken. Roer vervolgens de kazen door het mengsel en blijf roeren totdat de kazen volledig gesmolten zijn.

2) Doe de macaroni in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3) Giet de macaroni af en voeg de beenham reepjes en de kaassaus bij de macaroni. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4) Schep de macaroni met ham en kaas in een ovenschaal en bekleed met paneermeel. Zet het geheel 20 minuten in de oven, totdat de bovenkant krokant is. Serveer met ketchup.