Aubergine uit de oven met hüttenkäse

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 2 stuks
  • Munt – 1 handje
  • Rode bessen – 75 gram
  • Boterhammen – 4 sneetjes
  • Hüttenkäse – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 5 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook. Pluk de munt en snijd in stukjes. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. 

2) Maak sneetjes in de aubergines en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar keuze. Zet de aubergines voor 30 minuten in de oven.

3) Doe ondertussen de knoflook, hüttenkäse en munt in een kom en meng door elkaar. 

4) Verdeel de boterhammen over de borden. Bekleed de boterhammen met de hüttenkäse-muntsaus, de aubergines en rode bessen.