Pasta peer, pancetta en pecorino
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Peer – 1 stuk
- Pasta naar keuze – 150 gram
- Walnoten – 1 handje
- Pancetta – 80 gram
- Pecorino – 50 gram
- Zongedroogde tomaten – 75 gram
In huis:
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Was en schil de peer en snijd in kleine blokjes. Haal de zongedroogde tomaten uit de pot en snijd in reepjes. Snijd de walnoten in grove stukken. Snijd de pecorino in kleine blokjes.
2) Verhit een koekenpan en bak de pancetta bruin aan beide kanten. Laat de pancetta uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de pancetta in stukken.
3) Doe de pasta bij de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af.
4) Verhit 2 eetlepels van de olie uit de pot met zongedroogde tomaten. Bak hier vervolgens de appel blokjes in. Voeg de pasta toe. Voeg vervolgens de pecorino toe en roer totdat de pecorino gesmolten is. Meng vervolgens zongedroogde tomaten, pancetta en walnoten erdoor. Breng de pasta op smaak met peper en zout.