Groente pasta-ovenschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode paprika – 1 stuk
  • Courgette – 1 stuk
  • Aubergine – 1 stuk
  • Rode peper – half stuk
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Fusilli (pasta) – 150 gram
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 8 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de paprika, courgette en aubergine en snijd in stukken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de rode paprika, paprika, courgette en aubergine toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de tomatenpuree door, gevolgd door de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en laat het geheel een kwartier sudderen.

3) Doe ondertussen de fusilli in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 10 minuten gaar. Giet de fusilli af en voeg bij de met groente gevulde tomatensaus. Roer goed door elkaar.

4) Doe het geheel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor 8 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.