Spicy kikkererwten taco’s

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 1 stuk
  • Rode kool – 200 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Limoen – half stuk
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Chilivlokken – 1 tl
  • Oregano – 2 tl
  • Tortilla wraps – 4 stuks
  • Griekse yoghurt – 1 el
  • Kikkererwten – 300 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – 1 naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 5 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel de avocado en snijd in stukken. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Doe de avocado samen met de rode peper, 1 eetlepel griekse yoghurt en peper en zout in de keukenmachine en meng tot quacemole.

2) Giet de kikkererwten af. Doe de kikkererwten samen met de kruiden (1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel chilivlokken en 2 theelepels oregano) en 1 eetlepel olijfolie in een kom en meng door elkaar. Bak de kikkererwten enkele minuten in een koekenpan.

3) Snijd de rode kool in stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de rode kool enkele minuten. Voeg hier vervolgens het sap van een halve limoen aan toe en peper en zout naar keuze.

4) Haal de tortilla’s uit de verpakking en leg de tortilla’s in tacovorm in een ovenschaal. Verdeel de spicy kikkererwten en de rode kool over de tortilla’s. Zet de tortilla’s voor 5 minuten in de oven totdat de wrap crunchy is. Garneer de taco’s (gebakken en gevouwen tortilla’s) met koriander en serveer met de zelfgemaakte quacemole.