Mexicaanse tortilla soep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Winterpeen – 1 stuk
- Paprika – 1 stuk
- Paprikapoeder – 1 el
- Chilivlokken – 1 tl
- Oregano – 2 tl
- Limoen – half stuk
- Tortilla wraps – 2 stuks
- Kipfilet – 2 stuks
- Mais – 150 gram
- Tomatenblokjes – 200 gram
- Kippen bouillon – half blokje
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng in een pan 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en snipper de knoflook. Was de paprika en wortel en snijd in stukken. Snijd de kip in blokjes.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de paprika, wortel en de helft van de mais toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met de kruiden (1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel chilivlokken en 2 theelepels oregano) en peper en zout.
3) Los de kippenbouillon op in de pan met inmiddels kokend water en voeg dit toe aan de pan met kip en groenten. Laat het geheel 15 minuten koken.
4) Leg de tortilla wraps over een bakplaat en bestrooi met 1 eetlepel olijfolie en zout. Bak de tortilla’s 15 minuten in de oven.
5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Haal de wraps uit de oven en snijd in stukken. Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige mais. Serveer de soep samen met de tortilla chips en limoen.