Zalmpakketjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – half stuk 
  • Prei – half stuk 
  • Citroen – 1 stuk 
  • Bieslook – 1 handje 
  • Paprikapoeder – 2 tl 
  • Zoete aardappel – 3 stuks 
  • Paneermeel – 1 el 
  • Zalm – 160 gram 
  • Zuivelspread – 75 gram 

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje 
  • Olijfolie – 2 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de helft van de citroen in plakjes en snijd de bieslook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd er frietjes van. 

2) Pak een stuk aluminiumfolie en verdeel hier de courgette, prei, zalm en citroen over. Vouw er een pakketje van. Doe het pakketje 20 minuten in de oven. 

3) Doe ondertussen de zoete aardappelfrietjes samen met 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder en 1 eetlepel paneermeel in een kom en meng goed door elkaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de zoete aardappelfriet totdat ze krokant zijn.  

 4) Doe ondertussen ook de zuivelspread, 1 teen knoflook, bieslook en het sap van een halve citroen in een kom en meng door elkaar tot een zuivelspreaddip.  

 5) Haal de zalm uit de oven. Serveer de zalm samen met de zoete aardappelfrietjes en de zuivelspreaddip.