Vega sushibowl

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 1 stuk
  • Komkommer – half stuk
  • Radijs – halve bos
  • Peen julienne – 75 gram
  • Limoen – half stuk
  • Sushirijst – 250 gram
  • Edamame bonen – 100 gram
  • Sojasaus – 4 el
  • Roasted sesame Japanse dressing – 2 el

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

1) Pel de avocado en snijd in lange repen. Was de komkommer en snijd in dunne reepjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes en giet de edamame bonen af.

2) Doe 250 gram sushirijst in 350 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

3) Verdeel de sushirijst over de borden en verdeel hier vervolgens de avocado, komkommer, radijs, peen julienne en edamame bonen over. Serveer de sushi bowl samen met sojasaus, roasted sesame (Japanse dressing) en limoen.