Romige spinaziesoep met ei

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 400 gram
  • Dille – 1 handje
  • Ciabatta – half brood
  • Slagroom – 125 ml
  • Eieren – 1 stuk
  • Groente bouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een volle pan met water aan de kook. Breng daarnaast een pan met 400 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met 400 milliliter kokend water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de spinazie en voeg hier vervolgens peper en zout en de helft van de dille aan toe en laat het geheel 10 minuten koken.

4) Doe ondertussen het ei in de andere pan met kokend water en kook in 10 minuten hard. Doe de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af.

5) Haal de pan met spinazie van het vuur en voeg de slagroom toe. Pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met het ei, de overgebleven dille en serveer met de ciabatta.