Makreel salade met pindasaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen – 200 gram
  • Komkommer – half stuk
  • Taugé – 125 gram
  • Salade ui – 2 stengels
  • Cashewnoten – 1 handje
  • Gerookte makreelfilet – 2 stuks
  • Eieren – 2 stuks
  • Pindasaus – 2 el

In huis:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Was en dop de sperziebonen. Was de komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de salade ui in dunne plakjes.

2) Doe de eieren bij de pan met het inmiddels kokende water en kook de eieren in 9 minuten hard. Pel de eieren en snijd in partjes.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de sperziebonen en roerbak de groente enkele minuten. Voeg vervolgens de taugé toe en roerbak nog enkele minuten mee.

4) Doe de pindasaus in een kommetje en verwarm volgens de aanwijzing op de verpakking.

5) Verdeel de geroerbakte groenten over de borden en verdeel hier vervolgens de komkommer overheen, gevolgd door de bosui, ei, en makreel. Garneer de salade met cashewnoten en serveer samen met de pindasaus.