Kip tandoori op naanbrood

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen – 100 gram
  • Wortelen – 2 stuks
  • Rode puntpaprika – 1 stuk
  • Naanbrood – 2 stuks
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Griekse yoghurt – 100 gram
  • Citroensap – 1 el
  • Gemalen komijnzaad, chilivlokken, kerriepoeder, kaneel en paprikapoeder – 1 tl (van alles) of kruidenmix voor kip tandoori

In huis:

  • Knoflook
  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Was de rode puntpaprika en snijd in repen. Was de wortelen, schil ze en snijd in plakken. Was en dop de sperziebonen.

2) Snijd de kipfilet in blokjes en doe de kipfilet samen met de citroensap en kruidenmix in een kom en schep dit om. Voeg hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie, Griekse yoghurt en peper en zout naar smaak aan toe. Laat de kip 15 minuten marineren in de koelkast.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de wortel en rode puntpaprika. Voeg de sperziebonen toe aan de pan met het inmiddels kokende water en kook de sperziebonen in 12 minuten gaar. Doe ondertussen de naanbroden in de oven en bak in 6 minuten af.

4) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de gemarineerde kip aan toe en bak deze gaar.

5) Verdeel de naanbroden over de borden en verdeel hier vervolgens de kip tandoori, sperziebonen, wortelen en rode puntpaprika over.