Zoete aardappelsoep met gebakken spekjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Dille– 1 handje 
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Pitabroodje – 2 stuks
  • Spekblokjes – 125 gram 
  • Groentebouillon– half blokje 

In huis:

  • Knoflook1 teentje
  • Ui 1 stuk
  • Olijfolie1 el
  • Peper en zoutnaar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken.  

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappelen toe en bak enkele minuten mee. 

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de zoete aardappelen, en voeg hier vervolgens peper, zout, en de helft van de dille aan toe en laat het geheel 15 minuten koken. 

4) Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en doe de pitabroodjes in de oven en bak in 6 minuten af. 

5) Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot soep. Verdeel de soep over de kommetjes. Garneer de soep met de spekblokjes en de overgebleven dille en serveer met de pitabroodjes.