Spinazie-gehakt schotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aardappelen – 400 gram
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Spinazie a la crème – 450 gram
  • Ei – 1 stuk

In huis:

  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe de aardappelen in de pan met kokend water en kook 15 minuten.   

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.

3) Doe de diepgevroren spinazie a la crème in een pan en verwarm op een laag vuur. Roer regelmatig door de spinazie en laat op het einde even doorkoken.

4) Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen samen met een klontje boter tot aardappelpuree. Voeg de spinazie a la crème bij de aardappelpuree en meng goed door elkaar.

5) Doe het ei in een bekertje en klop los. Verdeel het aardappel-spinazie mengsel over een ovenschaal, verdeel hier vervolgens het gehakt overheen, gevolgd door de kaas. Verdeel als laatste het ei over het geheel. Zet het geheel 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.