Pitabroodje met hummus en falafel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 1 stuk
  • Granaatappelpitjes – 100 gram
  • Citroen – half stuk
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Koriander – 1 handje
  • Pitabroodje – 4 stuks
  • Falafel – 200 gram
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Tahin – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 6 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Giet de kikkererwten af. Doe de kikkererwten samen met de knoflook, sap van een halve citroen,1 eetlepel tahin, 5 eetlepels olijfolie, 2 theelepels komijnzaad en 2 eetlepels water in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

2) Snijd de aubergine in plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de aubergine plakjes om en om.

3) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg hier de falafel balletjes aan toe. Bak deze ongeveer 10 minuten.

4) Doe de pitabroodjes circa 6 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goud gekleurd en krokant zijn.

5) Haal de pitabroodjes uit de oven en snijd ze open. Beleg de broodjes met de zelfgemaakt hummus, gegrilde aubergine en falafel. Garneer de broodjes met granaatappelpitjes en koriander.