Orza met zelfgemaakte pesto en gegrilde groenten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Aubergine – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Basilicum – 1 plant
  • Orza – 200 gram
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Parmezaanse kaas – 50 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Was de courgette en aubergine in en snijd met een kaasschaaf in plakken. Was de paprika en snijd in stukken.

2) Pers 1 teen knoflook. Doe geperste knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgette, aubergine en paprika.

4) Doe ondertussen de orza bij de pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten gaar. Giet de orza af en roer de pesto door de orza.

5) Verdeel de orza over de borden en verdeel hier vervolgens de gegrilde groenten en de andere helft van de parmezaanse kaas over.