Shakshuka

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250  gram 
  • Paprika – 1 stuk 
  • Peterselie – 1 handje 
  • Komijnzaad – 1 tl 
  • Paprikapoeder – 1 tl 
  • Laurierblad – 1 blad 
  • Feta – 75 gram 
  • Tomatenpuree – 70 gram 
  • Tomatenblokjes – 400 gram 
  • Eieren – 2-4 stuks 

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie:Vegetarisch 
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Was de paprika en snijd in plakken. Snijd de peterselie fijn. Breek de feta in kleine stukjes. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm gedurende een minuut. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, gevolgd door de kruiden (komijnzaad, paprikapoeder, laurierblad en de helft van de fijn gesneden peterselie). Roer het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de cherrytomaten en de paprika toe. 

3) Maak kuiltjes in de saus. Breek de eieren en laat ze in de kuiltjes lopen. Doe dit voorzichtig, zodat de dooiers niet kapot gaan. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken. 

4) Haal de pan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de tomatensaus. Garneer de shakshuka met de feta en de overgebleven helft van de peterselie.