Pita kipshoarma

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk 
  • Dille – 1 handje 
  • Pitabroodje – 4 stuks 
  • Kipdijfiletreepjes shoarma – 400 gram 
  • Turkse yoghurt – 3 el 

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje 
  • Rode ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie:Kip 
Bereidingstijd: 15 minuten  

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

1) Was de komkommer en snijd in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. 

2) Doe de yoghurt in een kom en meng hier 1 teentje knoflook en de dille doorheen. 

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de kip in circa 7 minuten gaar. 

4) Doe de pitabroodjes in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 6 minuten af. 

5) Snijd de pitabroodjes open en beleg de broodjes met de knoflooksaus, komkommer, rode ui en kipshoarma.