Quinoa-sushi met zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Quinoa – 200 gram
  • Zalm – 160 gram
  • Nori – 1 pak (5 vellen)
  • Wasabi mayonaise – 3 el
  • Sojasaus – 4 el

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 650 milliliter water aan de kook.

1) Snijd de zalm, komkommer en avocado in lange repen.

2) Voeg de quinoa bij de pan met het inmiddels kokende water en laat 10 minuten zachtjes koken.

3) Leg het norivel op een werkblad met de glanzende kant naar beneden. Bekleed het norivel met een laag quinoa en verdeel hier vervolgens een streep wasabi-mayonaise overheen. Verdeel hier vervolgens zalm, komkommer en avocado over en rol het geheel op tot een sushirol. Herhaal dit proces totdat alle norivellen op zijn. Tip: als de rol niet goed dichtplakt, maak het uiteinde dan nat met een klein beetje water.

4) Snijd de sushirol in stukjes. Serveer de quinoa-sushi met sojasaus.