Orza met groene asperges en parmaham
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Groene asperges – 250 gram
- Basilicum – 1 handje
- Orza – 150 gram
- Parmaham – 75 gram
- Parmezaanse kaas – 45 gram
- Kookroom – 125 ml
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Sjalot – 1 stuk
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en sjalot. Was de groene asperges en snijd de onderkant eraf. Snijd de basilicum klein.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een (saus)pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Laat de room enkele minuten doorkoken. Draai het vuur zachter en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe. Blijf roeren totdat de parmezaanse kaas helemaal gesmolten is. Voeg als laatste de basilicum en peper en zout toe en verwarm dit nog evenn mee.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de asperges.
4) Doe ondertussen de orza bij de pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten gaar. Giet de orza af en roer de roomsaus door de orza.
5) Verdeel de orza over de borden en verdeel hier vervolgens de parmaham, gegrilde groene asperges en de andere helft van de parmezaanse kaas over.