Gevulde kipfilet

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram 
  • Cherry tomaten – 250 gram 
  • Pijnboompitten – 2 handjes 
  • Spaghetti – 150 gram 
  • Kipfilet – 2 stuks 
  • Parmezaanse kaas – 50 gram 
  • Mozzarella – 1 bol 
  • Zongedroogde tomaten – 75 gram 

In huis:

  • Boter – 1 klont 
  • Knoflook – 2 teentjes 
  • Olijfolie – 5 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie:Kip 
Bereidingstijd: 15 minuten (+20 minuten in de oven) 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. 

1) Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Snijd de cherry tomaten doormidden. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de mozzarella in plakken.  

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de pijnboompitten bruin. 

3) Doe de spinazie, samen met 1 teen knoflook, de helft van de parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto. 

4) Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten bruin. Haal de kipfilets uit de pan. Snijd de kipfilet open en verdeel de helft van de spinazie-pesto, mozzarella en cherry tomaten over de kip. Leg de gevulde kipfilet in een braadslee en zet 20 minuten in de oven. 

5) Doe ondertussen de spaghetti bij de pan met inmiddels kokend water en kook de spaghetti in 10 minuten gaar. Giet de spaghetti af. 

6) Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de spaghetti bij de pan en voeg de overige spinazie-pesto, de overige parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe. Breng de spaghetti op smaak met peper en zout en meng het geheel door elkaar. 

 7) Verdeel de spaghetti, de gevulde kipfilets en de overige pijnboompitten over de borden.