Courgette-avocado soep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Munt – 1 handje
  • Spelt brood – 4 sneetjes
  • Groente bouillonblokje – half blokje

In huis:

  • Knoflook – 1 teen 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng in een pan 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. 

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de courgettes in grove blokken. Pel de avocado en snijd in stukken. Snijd de munt klein. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de courgetteblokken aan toe en bak enkele minuten. 

3) Los de groentebouillon op in de pan met inmiddels kokend water en voeg dit toe aan de courgettes. Voeg ook de helft van de munt en peper en zout toe. Laat het geheel 15 minuten koken. 

4) Doe het speltbrood in de oven en bak 5 minuten. 

5) Haal ondertussen de pan van het vuur en pureer de soep. Verdeel de soep over de borden en verdeel hier vervolgens de avocado over. Serveer de soep samen met het speltbrood.