Salade met gegrilde perzik en mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Perzik – 3 stuks
  • Veldsla – 40 gram
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Quinoa – 150 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Honing – 1 el
  • Citroensap – 1 el

In huis:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.

1) Was en schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de perzik in plakjes. Snijd de mozzarella in plakken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel rondom bruin. Breng de zoete aardappelen op smaak met peper en zout.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril de perzik aan beide kanten.

4) Doe de quinoa in de pan met het inmiddels kokende water en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet de quinoa af.

5) Doe de honing, citroensap, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout in een kom en meng door elkaar tot een dressing.

6) Verdeel de veldsla over de borden, gevolgd door de quinoa, zoete aardappel, perzik en mozzarella. Serveer met de honingdressing.