Kipfilet in roomsaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons– 250 gram
  • Rozemarijn – 1 handje
  • Kipkruiden – 2 el
  • Gemberpoeder – 1 el
  • Tagliatelle – 250 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Kookroom – 125 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Bloem
  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 150 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rozemarijn fijn en snijd de champignons in stukken.

2) Doe de kipfilet in een kom samen met de kipkruiden, gemberpoeder, de helft van de rozemarijn, ui, knoflook en peper en zout. Meng goed door elkaar.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg vervolgens de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe en bak je dit nog enkele minuten mee.

4) Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon bij de pan met het kip-champignonmengsel. Voeg vervolgens de room toe. Draai het vuur laag en later het geheel 15 minuten onder een deksel zacht koken.

5) Doe ondertussen de tagliatelle in de andere pan met het inmiddels kokende water en kook in 4 minuten gaar.

6) Verdeel de tagliatelle over de borden gevolgd door het de kipfilet in roomsaus. Garneer met de overgebleven rozemarijn.