Courgettebootjes bolognese
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Wortelen – 150 gram
- Bleekselderij – 2 stronken
- Rode paprika – 1 stuk
- Courgette – 1 stuk
- Rode peper – half stuk
- Penne – 100 gram
- Rundergehakt – 300 gram
- Parmezaanse kaas – 40 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
- Tomatenblokjes – 400 gram
- Italiaanse kruiden – 2 tl
In huis:
- Knoflook
- Ui
- Olijfolie
- Peper en zout
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 8 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.
1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de wortelen, bleekselderij en paprika en snijd in stukken. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de binnenkant van de courgette uit, zodat het een bootje wordt.
2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de rode peper en het rundergehakt aan toe en bak rul. Voeg als het gehakt rul is de wortelen, bleekselderij en paprika toe en bak enkele minuten mee. Roer hier de tomatenpuree door, gevolgd door de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en laat het geheel een kwartier sudderen.
3) Doe de penne in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 10 minuten gaar. Giet de penne vervolgens af.
4) Smeer ondertussen de courgettebootjes in met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de courgettebootjes circa 8 minuten in de oven. Haal de courgettebootjes uit de oven en vul ze met de bolognesesaus. Strooi de kaas over de gevulde bootjes met bolognesesaus en zet voor 8 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde courgettebootjes samen met de penne.