Gnocchi met spinazie, mozzarella en pecannoten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaten – 2 stuks
  • Spinazie – 200 gram
  • Gnocchi – 400 gram
  • Pecannoten – 2 handjes
  • Mozzarella – 1 bol

In huis:

  • Knoflook
  • Rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 7 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en pers de knoflook en versnipper de rode ui. Snijd de tomaten doormidden en verwijder het middelste gedeelte. Snijd de het buitenste van de tomaat in kleine stukjes. Snijd vervolgens de mozzarella bol in plakken. 

2) Voeg de gnocchi toe aan de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak enkele minuten mee, totdat de spinazie een klein beetje geslonken is.

4) Verdeel de spinazie over een ovenschaal en verdeel hier vervolgens de gnocchi overheen. Verdeel ook de rode ui, tomaat en mozzarella plakken hier overheen. Zet het geheel circa 7 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.

5) Verdeel de gnocchi over de borden en breng op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met pecannoten.