Aubergine pizza’s met parmaham

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 1 stuk
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Parmaham – 50 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Tomatenpuree – 2 el

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 5 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de aubergine en snijd in plakken. Snijd de mozzarella in plakken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de aubergine plakken om en om bruin.

3) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de helft van de Italiaanse kruiden toe en verwarm. Haal de pan van het vuur.

4) Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de gegrilde aubergines over de bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de aubergine plakken. Verdeel hier vervolgens de mozzarella, cherrytomaten en parmaham over. Doe voor circa 5 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

5) Haal de aubergine pizza’s uit de oven en bestrooi met de overgebleven Italiaanse kruiden. Smullen maar!