Pompoenlasagne met spinazie en hüttenkäse

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Flespompoen – half stuk
  • Spinazie – 200 gram
  • Koriander – handje
  • Lasagnebladen – 6 bladen
  • Walnoten – 1 handje
  • Hüttenkäse – 200 gram
  • Dadels – 6 stuks

In huis:

  • Boter
  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 graden. 

1) Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Tip: Als de pompoen te hard is om te snijden, doe hem dan enkele minuten in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat de pompoen makkelijker te snijden is.

2) Doe de stukken pompoen in de pan met het inmiddels kokende water en laat 15 minuten koken.

3) Was ondertussen de spinazie en laat uitlekken. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de rode peper toe en bak even mee. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak de spinazie heel kort mee.

4) Giet de pompoen af en pureer dit met een staafmixer tot een puree. Voeg een klontje boter toe om de puree lekker smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout.

5) Bedek een ovenschaal met een laag pompoenpuree, gevolgd door de lasagnebladen, gevolgd door een laag spinazie. Verdeel hier vervolgens de hüttenkäse overheen en doe dit circa 20 minuten in de oven.

6) Snijd ondertussen de dadels in plakjes. Haal nu de ovenschaal uit de oven en verdeel de walnoten, dadels en koriander er overheen. Nu is het gerecht klaar om op te dienen!