Nachoschotel met gehakt

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaat – 2 stuks
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Rode peper – half stuk
  • Tortilla chips – 200 gram
  • Gehakt – 300 gram
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Zure room – 125 gram
  • Mais – 150 gram
  • Citroensap – 1 el
  • Taco kruiden – half zakje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaat en paprika in stukjes en snijd de rode peper in kleine stukjes.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en voeg de taco kruiden toe volgens de wijze zoals beschreven op de verpakking. Bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden tomaat en paprika toe en bak enkele minuten mee. 

3) Pak een ovenschaal en bekleed deze met een laag gehakt. Verdeel hier vervolgens een laag tortillachips overheen, gevolgd door de geraspte kaas en mais en zet het geheel circa 15 minuten in de oven.

4) Pel ondertussen de avocado en doe deze samen met de rode peper en 1 eetlepel citroensap in de keukenmachine. Meng totdat je guacamole hebt. 

5) Haal de tortilla schotel uit de oven en serveer hem samen met de guacamole en zure room.