Kippensoep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Prei – 1 stuk
- Paprika – 1 stuk
- Wortelen – 2 stuks
- Peterselie – 1 handje
- Tijm – 1 handje
- Laurierblad – 1 stuk
- Vermicelli – 40 gram
- Kipfilet – 2 stuks
- Kippen bouillonblokje – half blokje
In huis:
- Ui
- Olijfolie
- Peper en zout
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Was de paprika en snijd in stukken. Was de wortelen, schil en snijd in plakjes. Snijd de peterselie fijn.
2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de prei, paprika en wortelen toe en bak enkele minuten mee.
3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de pan met de groenten, en voeg hier vervolgens peper, zout, tijm, laurier en de helft van de peterselie aan toe en laat het geheel 10 minuten koken.
4) Voeg vervolgens de vermicelli toe en kook deze nog 5 minuten mee.