Garnalen-mango salade

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Mango – 1 stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Paksoi – 1 stuk
  • Rode peper – half stuk
  • Citroen – 1 stuk
  • Sugar snaps – 200 gram
  • Meergranen pistolets – 2 stuks
  • Garnalen – 100 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Schil de mango en snijd in kleine blokjes en pel de avocado en snijd in lange repen. Was de paksoi en snijd klein. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes en pel en pers de knoflook.

2) Doe de garnalen in een kom en voeg hier de helft van de geperste knoflook, gesneden rode peper, sap van een halve citroen en wat olijfolie aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Verhit vervolgens een wokpan op het vuur en bak de gemarineerde garnalen rondom bruin.

3) Voeg de sugar snaps toe aan de pan met het inmiddels kokend water en kook in circa 4 minuten gaar.

4) Doe ondertussen de meergranen pistolets in de oven en bak in 8 minuten af.

5) Knijp de andere helft van de citroen uit in een kommetje en voeg hier de andere helft van de gesneden rode peper, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout toe. Roer het geheel goed door elkaar tot een dressing.

6) Verdeel de paksoi over de borden. Verdeel hier vervolgens de avocado, mango, sugar snaps en garnalen overheen en garneer met koriander. Serveer de salade samen met de dressing en het brood.