Zomerse salade met gerookte kip en mango

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Ijsbergsla – 2 handjes
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Avocado – 1 stuk
  • Mango – 1 stuk
  • Granaatappelpitjes – 100 gram
  • Citroen – half stuk
  • Pistoletjes – 2 stuks
  • Gerookte kip – 1 stuk

In huis:

  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 10 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Meng het sap van een halve limoen, citroenrasp van de halve limoen, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels olijfolie en peper en zout door elkaar tot een dressing.

2) Doe de pistoletjes in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 8 minuten af.

3) Was de ijsbergsla en snijd in stukken. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Pel de avocado en snijd in plakken. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de gerookte kip in plakjes.

4) Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel hier vervolgens de cherrytomaten, avocado, mango, gerookte kip en granaatappelpitjes overheen.

5) Serveer de salade met de citroendressing en de pistoletjes.